Disclaimer Shaklee: Sebab tak berkesan ke?

posted in: Shaklee | 0

Disclaimer : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Mengapa pengedar-pengedar sah SHAKLEE sering menekankan ayat-ayat disclaimer di atas pada akhir entri? … Continued

Pantang Larang Pesakit Buah Pinggang

posted in: Kesihatan | 0

Assalamualaikum semua.. Sakit buah pinggang adalah antara penyakit yang menggerunkan ramai orang. Ini adalah kerana sekiranya buah pinggang sudah tidak mampu berfungsi & perlu bergantung kepada dialisis, pesakit akan terus bergantung kepada dialisis sehingga ke akhir hayat, KECUALI pemindahan buah … Continued

MANFAAT BALM KUNYIT HITAM

#BALM kunyit hitam… Fenomena baru Dunia Herba Dlm tempoh 5 hari diumumkan kehadirannya… Balm ini mendapat sambutan Hangattt yg Luar Biasa. . Berbeza dengan Baby Balm Najlaa, Balm Kunyit Hitam mempunyai kandungan Herba Extra… Seperti Kunyit Hitam, Ektraks Pandan, Cinnamon … Continued

ATOPIC DERMATITIS

posted in: Ekzema | 0

Anak anda punyi penyakit keradangan kulit yang simtomnya seumpama ini,   Anak anda merasa gatal-gatal,  kulitnya menjadi kering, kulit bersisik, kemerahan, ruam, keluar cecair yg bersifat acrid (gatal, panas & menyakitkan). Cuba lihat betul-betul…   Anda mungkin telah berusaha menggunakan … Continued

SHAKLEE DAN PSORIASIS

posted in: Ekzema, Psoriasis, Shaklee, Vivix | 0

  Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Kali ini saya ingin berkongsi maklumat berkenaan dengan penyakit yang semakin menjadi perhatian pada masa ini..Ya, ia adalah Psoriasis.. Apakah penyakit Psoriasis ini? Bagaimana Psoriasis ini terjadi? Siapakah mangsa Psoriasis? Bagaimana Cara Merawat Psoriasis?   … Continued

‘French Paradox’ ada dalam VIVIX ?

posted in: Shaklee, Vivix | 0

Ramai yang tertanya-tanya apa dia ‘French Paradox’. Lagipun ramai yang nak tahu apa cerita disebalik terciptanya sirap ajaib Vivix Shaklee ni kan? Hebat ! kan Vivix ni mampu menghalang sel-sel kanser dari merebak dan mematikan sel-sel kanser. Jom kita baca cerita … Continued

VIVIX SHAKLEE MAHAL SANGAT???

posted in: Shaklee, Vivix | 0

Yer betul tu!! .. kalau dengar harga vivix memang boleh terbeliak bijik mata. awat mahal sangat. ada emas permata ka dalam tu? jenuh telan emas..hihi.. Tapi persoalannya adakah Vivix senilai dengan harganya?? Rawatan hospital memang diketahui umum bukan untuk mencegah … Continued

Vivix and The Results of a New Clinical Study…

posted in: Shaklee, Vivix | 0

Editorial by Dr. Steve Chaney Dr. Chaney is an active cancer researcher and a Professor of Bio-Chemistry and Nutrition at UNC Medical School, Chapel, Hill, NC _______________________________________________________________________________________________________ Shaklee leads the industry in clinical trials that prove their products work. Shaklee … Continued

Kenapa Vivix baik untuk anda???

posted in: Shaklee, Vivix | 0

Hari ni hari vivix saya.. so saya nak share maklumat yang saya dapat dengan pembaca semua.. Vivix ni produk premium shaklee. Ia gabungan 4 tumbuhan dan buah-buahan iaitu muscadine grapes, polygonum cuspidatum, purple carrot & European Elderberry. Yang menyebabkan ia … Continued

Apa itu Shaklee? Mari kenali Shaklee..

posted in: Shaklee | 0

Pada tahun 1915, Pengasas Shaklee iaitu Dr. Forrest C.Shaklee, Sr., telah mencipta ‘Vitalized Minerals’ yang merupakan Multivitamin yang pertama di dunia.   Dan pada tahun 1956, beliau telah menubuhkan SHAKLEE CORPORATION yang merupakan syarikat jualan langsung pertama di dunia. Usaha … Continued

Info Lengkap Tentang Eczema

1) Apakah Ekzema dan Gejala Gejalanya? Ekzema (dikenali sebagai dermatitis atopik) memberi kesan kepada kira-kira 10 hingga 20 peratus kanak-kanak, kebanyakkan mempunyai gejala yang tidak teruk, tetapi ada kronik dan tidak srmbuh walau dewasa Ekzema didiagnose dengan gejala seperti ruam … Continued

KESAN BURUK ESP SHAKLEE

posted in: Shaklee | 0

Ramai yang sudah tahu akan kajian terbaru tentang keburukan soya kepada tubuh badan. Ada juga yang kaitkan dengan masalah ketika hamil, berpantang dan bersalin. ESP yang dikatakan dapat membanyakkan susu badan, ada yang hingga overclaim mengatakan hingga memancut-mancut keluar. DAHSYAT … Continued

Business & Me..

posted in: Cerita Saya | 0

Bismillahirrahmanirrahim.. seriously sy mengambil langkah yg sangat besar bila memilih utk start bisnes.. tak pernah terfikir lgsg sy akan join benda2 gini seumur hidup sy.. sy lgsg xminat mjual & bkn seorg yg business minded.. Sy mula jadi agen #NajlaaBabySkincare … Continued

Mealshake SHAKLEE.. sesuaikah untuk anak-anak anda?

posted in: Shaklee | 0

     JOM KENALI MEALSHAKE SHAKLEE Mealshake Shaklee sememangnya bagus untuk orang dewasa dan seisi keluarga sebagai makanan pelengkap nutrisi tubuh, tetapi tidak bayi anda. Mealshake Shaklee membawa keburukan kepada anak-anak jika tidak diberi dengan kadar yang betul. Mealshake adalah … Continued

Apakah punca pendarahan ringan pada awal kehamilan?

posted in: Kehamilan | 0

Pendarahan implantasi, yang boleh berlaku apabila telur yang telah disenyawakan tertanam dalam uterus. Dikatakan bahawa pendarahan jenis ini kurang kerap berlaku berbanding pendarahan penembusan. Serviks anda sedang melembut dan terdapat bahagian yang terdedah (hakisan serviks atau ektropiion). Pendarahan juga boleh … Continued

Kisah Sarjana

posted in: Cerita Saya | 0

Saya berjumpa koordinator kursus untuk mengetahui kebarangkalian perubahan jadual.. malangnya, jadual kursus tersebut tidak akan berubah.. itu adalah jadual standard untuk kursus tersebut.. halangan ini tidak melemahkan semangat saya untuk belajar.. lalu saya cuba mencari kursus lain yang menarik minat … Continued

Dia menangis lagi..

Dia menangis lagi.. tiada tanda akan berhenti.. sudah hampir 3 jam begitu.. suaranya semakin hilang.. semakin sayu.. sesayu hati ummi.. sesayu suara abi berzikir di telinga sayang.. kenapa sayang?? Kenapa?? Sakit ke sayang? Dimana?? Apa yg ummi blh buat untuk … Continued

Saya & Najlaa

Jam hampir pukul 4 pagi.. suasana sangat sunyi.. sesekali terdengar rengekan Afiya dalam tidur.. walaupun dah hampir memasuki umur 4 thn, sesekali dia masih terjaga malam, mencari air.. so botol air memang perlu sentiasa di sisi.. Bila diminta bercerita kisah … Continued

Panduan Mengurut Bayi Baru Lahir

posted in: Tips Penjagaan Bayi | 0

Walaupun bayi anda kelihatan begitu lembut dan sukar dikendalikan, jangan takut untuk memulakan rutin mengurut sejurus selepas kelahiran. Urutan rutin membantu anda mengeratkan ikatan dan ini membawa kepada perkembangan bayi yang ceria dan sihat. Melalui urutan, anda boleh meningkatkan kesedaran … Continued

Pola Tidur Bayi Baru Lahir

posted in: Tips Penjagaan Bayi | 0

Bayi yang baru lahir tidur dengan kerap, tetapi sekejap-sekejap. Syukurlah, terdapat cara untuk membantu mendisiplinkan bayi anda yang baru lahir itu agar mengikut jadual yang tetap. Cara yang memerlukan masa berdua yang senyap dan sunyi di mana anda merangsang derianya … Continued

Penjagaan Tali Pusat Bayi

posted in: Tips Penjagaan Bayi | 0

Minggu pertama selepas si manja dilahirkan merupakan tempoh pembelajaran dan perkembangan (untuk kedua-dua anda dan bayi anda). Ketahuilah bahawa, semasa anda menjaga tali pusat si manja, iaitu tindakan yang mungkin kelihatan begitu mudah, anda sebenarnya melakukan lebih lagi. Sentuhan lembut … Continued

Mendapatkan kulit bayi sihat..

posted in: Tips Penjagaan Bayi | 0

Apabila si manja semakin membesar, dia akan menjadi semakin aktif dan besar kemungkinan anda akan mengawasinya dengan kain pencuci di tangan bagi memastikan dia sentiasa bersih. Apabila anda mencucinya dengan lebih kerap, anda perlu memastikan kulitnya kekal lembap. Ini akan … Continued

5 Khasiat Kunyit di dalam Serum Najlaa

posted in: Najlaa' Baby skincare | 0

Serum adalah produk Najlaa yg dirumus daripada tumbuh tumbuhan.Diantaranya kunyit. Manfaat herba zaman purba ini telah diakui diseluruh dunia. Ekstrak kunyit yg terdapat dalam serum najlaa dapat: 1. Menyembuhkan Luka Kunyit mempunyai ciri-ciri anti-bakteria yang membantu merawat luka dan mempercepatkan … Continued

Eczema & Dry Skin

Ekzema atau dermatitis atopik, ialah keradangan kronik yang melibatkan sehingga 20 peratus daripada bayi di dunia. Ekzema sering dilihat pada bayi daripada keluarga yang mempunyai sejarah ekzema, asma atau alahan resdung. Ekzema biasanya datang dan pergi – ada masanya ia … Continued

Najlaa’ Nourishing Lotion

posted in: Najlaa' Baby skincare | 0

  Nourishing Lotion yang dihasilkan oleh NajLaa Baby Skincare mengandungi bahan aktif yang bertindak sebagai ” insect repellant ” yang tidak memberi kesan sampingan yang bahaya. Nourishing Lotion dirumus menggunakan Zinc Oxide. Sejenis mineral yang membentuk lapisan atas kulit, memberi … Continued

Ekzema : Penerangan

posted in: Ekzema | 0

Apa itu ekzema? Ekzema ialah kondisi kulit yang kering dan gatal yang di sesuatu masa mengakibatkan lebih kurang 15 dan 20 peratus kanak-kanak. Ekzema selalunya dikesan buat pertama kali sebelum anak berusia dua tahun. Berita baik ialah kebanyakan kanak-kanak yang … Continued

Ibu yang tidak tidur lena

posted in: Najlaa' Baby skincare | 0

UNTUK IBU-IBU YANG TIDAK TIDUR LENA PUNYAI ANAK KECIL YANG KERAP KEMBUNG PERUT, ANGIN DAN SEMBELIT.   Waktu malam merupakan waktu yang paling menakutkan Bagi ibu-ibu yang punyai anak yang hadapi masalah kembung perut ini.Adakalanya, ia berlarutan hingga ke lewat … Continued

Jika aku mati hari ini

posted in: Saya dan Keluarga | 0

Mati..sesuatu yg dekat dan pasti.. Sejak bbrp hari lalu, aku sering mengingati mati.. Sering terfikir, dlm keadaan bagaimanakah aku akan pergi mengadap Allah SWT, tuhan yg MAha Esa, Maha Pencipta.. Bersediakah aku??? Soalan yg sering menerbitkan rasa takut dalam hati.. … Continued

I am Ummi Aisya

posted in: Saya dan Keluarga | 0

assalamualaikum every0ne.. tersangatla lame aku x update bl0g ni.. dr sbln sblm bsalin smpi anak aku dh 3bln lbih.. s0 ni p0st pertama aku sbg ibu.. saje cari ms nk tulis gak psl ni.. atleast nnt aku xlupe benda2 yg … Continued