‘French Paradox’ ada dalam VIVIX ?

posted in: Shaklee, Vivix | 0

Ramai yang tertanya-tanya apa dia ‘French Paradox’. Lagipun ramai yang nak tahu apa cerita disebalik terciptanya sirap ajaib Vivix Shaklee ni kan?

Hebat ! kan Vivix ni mampu menghalang sel-sel kanser dari merebak dan mematikan sel-sel kanser. Jom kita baca cerita tentang Vivix.Pada tahun 2006 Dr David Sinclair seorang saintis dari Harvard telah mengejutkan dunia sains apabil menerbitkan satu penyelidikan di dalam jurnal Alam (journal Natrure). satu jurnal yang sangat dihormati.Hasil kajian yang diterbitkan ini telah menunjukkan bahawa molekul ringkas yang terdapat di dalam wain merah boleh menghidupkan gen anti penuaan dan melambatkan proses penuaan dengan sengaja.

Tua dan mati itu pasti dan semua dah maklum… tapi sekurang-kurangnya kita dapat memperlahankan proeses penuaan tu. Tak adalah umur baru 40 tapi nampak tua macam umur 60.

Cerita Vivix bermula di sini apabila…


Kita throwback sikit apa yang berlaku pada tahun 1991 supaya dapat faham cerita yang sebenar…Seorang penyelidik alkohol terkenal Perancis iaitu Dr. Sergei Renault melaporkan bahawa orang-orang Perancis mempunyai penyakit jantung yang kurang 42% dan hidup lebih lama daripada orang-orang Amerika walaupun rakyat Perancis mengamalkan diet yang tinggi gula, lemak dan juga krim.Bagaimana ini boleh terjadi?
Ia bukanlah satu rahsia lagi yang mana orang-orang Perancis sangat gemar minum wain merah. Bukan minum sikit-sikit tapi minum banyak. Dan Dr. Renault percaya bahawa di dalam wain merah ada sesuatu yang boleh melawan kesan negatif pengambilan makanan yang tingg lemak…tetapi beliau juga tidak begitu pasti..

Beberapa teori mengatakan ia mungkin disebabkan alkohol. Teori lain pula disebabkan kandungan kuasa antioksidan yang ada di dalam wain merah.

Daripada perkara inilah Dr Sinclair dan kawan-kawannya dari Sekolah Perubatan Harvard telah menguji lebih daripada 20,000 molekul semulajadi. Akhirnya beliau menemui resveratrol yakni satu molekul yang mampu menghidupkan gen panjang umur.

Kajian ke atas tikus
Selepas itu Dr Sinclair menjalankan kajian resveratrol ke atas tikus yang diberi diet tinggi lemak dan ditambah dengan resveratrol. Tikus-tikus ini bukan sahaja dapat hidup 30% lebih lama.

Tikus-tikus ini juga tak de masalah berat badan, mempunyai ketahanan badan dua kali ganda, mampu berlaru dua kali ganda lebih jauh dari tikus yang tak diberi resveratrol. Apa yang paling mengejutkan ialah tikus-tikus ini tidak mengalami sebarang
penyakit penuaan, tiada penyakit jantung, tiada kanser, dan tiada strok.

Selepas itu Dr Sinclair menjadi terkenal di seluruh dunia kerana menjadi orang yang pertama menemui resveratrol yang mampu memanjangkan hidup dengan sengaja.

Bermulanya langkah pertama..

Ketua Saintis Shaklee Dr Carsten Smidt mula berminat dengan penemuan resveratrol oleh Dr Sinclair.

Dengan lampu hijau dan cek kosong daripada Ketua Pegawai Eksekutif Shaklee (CEO) Roger Bannet, Dr Smidt telah mengumpulkan satu kumpulan yang dianggotai oleh lebih 30 orang saintis cemerlang dengan matlamat yang satu iaitu untuk mencipta produk anti penuaan yang paling hebat dan kuat ke pasaran.

Pada peringkat awal Dr Smidt dan pasukannya berkerjasama dengan Dr Sinclair dari Harvard. Dr Smidt sangat yakin dapat mengembangkan lagi resveratrol yang ditemui oleh Dr Sinclair dan mencipta produk yang lebih hebat dan berkuasa dari resveratrol.

Selepas hampir 3 tahun membuat penyelidikan dan melabur berjuta-juta dolar, dengan kerjasama Universiti Dain Georgia Shaklee telah berjaya mencipta tonik semulajadi pertama yang mampu bertindak ke atas sel-sel untuk menyekat mekanisme penuaan.

Tonik semulajadi itu dinamakan Vivix Tonik antipenuaan.

Ramuan Semulajadi Di dalam Vivix Shaklee dan Fungsinya

 

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee sahaja ok.

Secara ringkasnya.. Vivix sangat bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA. Kenapa DNA? Kerana hampir setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA akibat radikal bebas.

Mari kita berkenalan dengan kandungan semulajadi yang terdapat di dalam VIVIX.

#1 Muscadine Grape

Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom yang mana ahli sains percaya kekuatan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan.ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan ciri-ciri menghentikan bahan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.selepas dilakukan kaji selidik tambahan, jenis anggur hebat yang paling mustajab ini dikenal pasti. seterusnya kumpulan ini bersama ahli sains dari University Georgia, membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan.Untuk mencipta profil polyphenolnya yang kuat di dalam Vivix ahli sains menggabungkan resveratrol yang paling tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah, dan Purple Carrot.

 

#2 Purple Carrot
Ianya adalah sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, anti-oksidan yang mustajab.

Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran. Berry mengandungi banyak anthocyanins terutama sekali bluberry yang mengandungi antioksidan yang amt tinggi.

Anthocyanins adalah antioksidan utama di dalam carrot yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren. Carrot ungu-kuning mengandungi kapasiti antioksidan tertinggi diikuti oleh carrot ungu-oren.

Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis carrot. Ia dipercayai berfungsi mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.

Kajian menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-carcinogen. Ia juga memberi kesan kepada saluran darah, platlet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit jantung koronari .

#3 Elderberry (Sambucus Nigra)
Satu daripada manfaat Elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavonoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dengan yang demikian mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.

Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin memberi kesan antiradang. Ia juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selesema atau influenza.

Elderberry tidak hanya kaya dengan antioksidan, ia juga mengandungi vitamin A, B, C dan nutrien seperti asid amino, carotenoid, tannin dan rutin.

Selain dari menguatkan sistem imun, melawan jangkitan virus dan flu elderberry juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolesterol LDL. Oksidasi LDL boleh menyebabkan penyakit kardiovaskular.

Kesimpulannya elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung. Ia juga mampu mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin memberi kesan antiradang

 


#4 Polygonum Cuspidatum

Juga dikenali sebaagi Knotweed Jepun adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia yang juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber komersial resveratrol yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan seperti resveratrol.

Ahli Sains telah membuat banyak kajian makmal ke atas haiwan untuk menentukan manfaat kesihatan resveratrol. Kesimpulan dari ujian ini menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

Polygonum Cuspidatum

Manfaat Vivix Shaklee:

  • Perlindungan Antioksidan.
  • Menyokong Sistem Imun.
  • Menyokong Kesihatan Jantung.
  • Menyokong Sistem Kardioavaskular.
  • Menyokong Kesihatan Otak.
  • Menyokong Kesihatan Sendi.
  • Membantu Menghalang Kanser.
  • Mengurangkan Komplikasi Pesakit Diabetes.
  • Meningkatkan Kesihatan Mata.
  • Menyokong Kesihatan Keseluruhan.
Disclaimer :
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

label-for-shaklee-1000-x-200

Komen Anda Disini

Leave a Reply